Language NLFR

Uitzonderlijk geopend tijdens het autosalon op zondag 15, 22 & 29 januari

Meer dan een droom : filmpremière van Opel GT Concept


Autoliefhebbers die vol ongeduld wachten op de wereldpremière van de Opel GT Concept op het Autosalon van Genève (van 3 tot 13 maart), kunnen alvast onuitgegeven beelden van de sportwagen bekijken in een nieuwe video. Zoals het een echte droomauto betaamt, verschijnt het puristische concept in een droom, waarin alle zintuigen zinderend tot leven komen.

“De GT Concept is richtinggevend voor de verdere ontwikkelingen van het merk en toont de ontwerpfilosofie van onze toekomstige modellen: expressief, uiterst emotioneel en sportief”,

De GT Concept met centraal geplaatste motor vooraan en achterwielaandrijving tilt de sculpturale designfilosofie van Opel naar een volgend niveau. De sportwagen is tegelijkertijd avant-gardistisch en puristisch. Hij heeft geen deurgrepen, geen buiten­spiegels en geen overbodige decoratie. De lange motorkap, de uiterst korte overhangen en de krachtige, kenmerkende rode lijn stralen zuiver dynamisme uit. Het ontbreken van een kofferdeksel, de centrale dubbele uitlaatpijp, het ontwerp van de spaken van het stuur en uiteraard de naam verwijzen allemaal naar de oorspronkelijke GT. Toch bootst de GT Concept zijn voorganger niet zomaar na: hij vindt de innovatieve, gedurfde en opwindende stijl van de originele GT opnieuw uit, zonder enig spoor van retro design.